• Úvod
  • Fakulta
  • Aktuálně
  • Proběhl seminář Inovační procesy v mlékárenském průmyslu

Proběhl seminář Inovační procesy v mlékárenském průmyslu

V pondělí 15. dubna 2024 proběhl odborný seminář s názvem Inovační procesy v mlékárenském průmyslu na Výzkumném a výukovém minipivovaru Fakulty zemědělské a technologické Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Kromě studentů se akce zúčastnili odborníci a zástupci několika společností, kteří dlouhodobě úzce spolupracují s Katedrou potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů.

Seminář zahájila paní prof. Ing. Eva Samková, Ph.D. a poté byla přednesena témata:

  1. Trendy a inovace mléčných výrobků v gastronomickém sektoru - Ing. Vladimír Čejna, Ph.D.; Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, a.s.; R&D Food Service Implementation Manager CZ/SK/QSR BU EUR
  2. MADETA – včera a dnes - Ing. Vanda Vitoňová; MADETA a.s.; vedoucí technolog; závod Planá nad Lužnicí
  3. Inovace mléčných výrobků – praktické zkušenosti z poloprovozních podmínek - Ing. Lucie Kadlecová; MADETA a.s.; technolog; závod Planá nad Lužnicí
  4. Vady sýrů a faktory, které je ovlivňují - Ing. Jiří Kopáček, CSc.; Českomoravský svaz mlékárenský, z.s.; předseda ČMSM

Během semináře měli účastníci možnost ochutnat několik druhů mléčných produktů od uvedených společností, a naopak přednášející a hosté mohli ochutnat výrobky studentů. Kapacita 45 osob byla krátce po zveřejnění naplněna, a proto plánujeme v budoucnu podobný seminář realizovat ve větších prostorách.

 

Přečteno 189x

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies