Katedra rostlinné výroby

Pro studenty

Bakalářské a Diplomové práce

Bakalářské práce

doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.

  • Hodnocení vlivu skladování na kvalitu produktů z olejnin (literární přehled + malý experiment)
  • Rostlinná produkce v rámci Agriculture 4.0 (komplexní literární přehled)

doc. Ing. Veronika Bártová, Ph.D.

  • Postupy produkce bioaktivních peptidů odvozených z rostlinných proteinů a potenciál jejich využití (literární přehled + laboratorní experiment menšího rozsahu)
  • Hodnocení metod a postupů stanovení antioxidační kapacity výlisků vybrané skupiny olejnin (literární rešerše + laboratorní experiment menšího rozsahu)
  • Význam a vlastnosti bioaktivních peptidů rostlinného původu a potenciál jejich využití v potravinářských aplikacích (komplexní literární přehled)

Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.

  • Vliv huminových přípravků na tvorbu výnosu a celkový výnos zrna ozimé pšenice – maloparcelkový pokus
  • Vliv formy hnojení N (pevná x kapalná) na výnosové prvky ozimé pšenice
  • Kvalitativní parametry potravinářských odrůd ozimé pšenice v závislosti na hnojení – maloparcelkový pokus
  • Tvorba biomasy ozimé pšenice (měření LAI a Nmin. během vegetace)
  • Tvorba výnosu a kvalita nahých a pluchatých odrůd ovsa
  • Vliv stupňované dávky dusíku na výnos a kvalitu (sladovnickou) jarního ječmene - maloparcelkový pokus
  • Pěstování minoritních a speciálních obilnin v ČR (literární rešerše)

Mgr. Ing. Tomáš Tonka, Ph.D.

  • Přenos virů brambor mšicemi
  • Analýza endosymbiontů u vybraných sajících škůdců rostlin
  • Studium parazitů v populacích lýkožrouta smrkového
  • Pathogens of colorado potato beetle, Leptinotarsa decemlineata

doc. Ing. Jana Pexová Kalinová, Ph.D.

  • Vliv vybrané cizorodé látky na růst pohanky seté - experimentální forma
  • Monitoring stavu vertikálního zemědělství v ČR a ve světě
  • Alelopatické vlivy vybraných plevelů na klíčivost a růst prosa setého – experimentální forma
  • Vliv organizace porostu na výskyt plevelů v laskavci – experimentální forma

Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.

  • Biologické přípravky na bázi predátorů určené proti sviluškám
  • Entomopatogenní houby rodu Lecanicillium – biologická charakterizace a využití v biologické ochraně rostlin
  • Mykoparazitické houby rodu Clonostachys – biologická charakterizace a využití v biologické ochraně rostlin
  • Hodnocení vlivu skladování na kvalitu produktů z olejnin (literární přehled + malý experiment)
  • Rostlinná produkce v rámci Agriculture 4.0 (komplexní literární přehled)

Ing. Milan Kobes, Ph.D.

  • Vliv různých způsobů obhospodařování na produkční schopnost travního porostu. (dlouhodobý pokus na ŠP)
  • Vliv pastvy koní a zatížení pastviny na botanickou skladbu pastevního porostu
  • Vliv pastvy koní a zatížení pastviny na půdní prostředí
  • Hodnocení stavu a ošetřování trávníku na vybraných sportovních plochách
  • Metody a moderní trendy hodnocení jakosti objemné píce. (rewiew převážně ze světových vědeckých databází)
  • Vliv různých pratotechnických postupů na druhovou skladbu a diverzitu travního porostu. (dlouhodobý pokus na ŠP)
  • Vliv vybraných druhů jetelovin a bylin na příjem píce
  • Interakce zatížení pastviny, porostové skladby a fyzikálních vlastností půdy
  • Typologická klasifikace a kategorizace travních porostů ve zvoleném území
  • Možnosti regulace bolševníku velkolepého (Heracleum mantegazzianum) pastvou skotu. (pastviny v oblasti Kaplice)
  • Hodnocení systému pěstování jetelovin v zemědělských podnicích a návrhy na zlepšení
Diplomová práce

doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.

  • Zlepšování kvalitativních parametrů mouk z výlisků semen olejnin pomocí mechanických operací (experimentální forma)
  • Možnosti zpracování hlíz topinamburu (Helianthus tuberosus L.) pro potravinářské účely (experimentální forma, zadáno)
  • Hodnocení výnosu a výnosových prvků odrůd sóji luštinaté (experimentální forma)
  • Zpracování semen tykve olejné na mouky a bílkovinné koncentráty (experimentální forma)
  • Obsah vybraných biologicky aktivních látek v hlízách konzumních brambor (experimentální forma)
  • Evaluation of yield and tuber qualitative parameters in processing potato cultivars (experimental form)

doc. Ing. Veronika Bártová, Ph.D.

  • Optimalizace elektroforetické analýzy bílkovin výlisků vybrané skupiny olejnin a hodnocení druhové variability bílkovinných spekter (experimentální forma práce)
  • Evaluation of biostimulant Energen Fulhum effect on table potato antioxidant activity (experimental form of thesis)

Ing. Zdeněk Štěrba, Ph.D.

  • Vliv huminových přípravků na tvorbu výnosu a celkový výnos zrna ozimé pšenice – maloparcelkový pokus
  • Vliv formy hnojení N (pevná x kapalná) na výnosové prvky ozimé pšenice
  • Kvalitativní parametry potravinářských odrůd ozimé pšenice v závislosti na hnojení – maloparcelkový pokus
  • Tvorba biomasy ozimé pšenice (měření LAI a Nmin. během vegetace)
  • Tvorba výnosu a kvalita nahých a pluchatých odrůd ovsa)
  • The yield formation and quality of winter wheat
  • The yield formation of spring barley in depending on nitrogen fertilization

Mgr. Ing. Tomáš Tonka, Ph.D.

  • Charakterizace rezistentních populací škůdců řepky na molekulární úrovni
  • Studium parazitů v populacích lýkožrouta smrkového
  • Analýza endosymbiontů u vybraných sajících škůdců rostlin
  • Přenos virů brambor mšicemi
  • Pathogens of colorado potato beetle, Leptinotarsa decemlineata

doc. Ing. Jana Pexová Kalinová, Ph.D.

  • Vliv světla na obsah biologicky aktivních látek v pohance seté - experimentální forma
  • Obsah rostlinných barviv v rostlinách z rodu Fagopyrum - experimentální forma
  • Výnosové parametry různých odrůd prosa při výsevu do pomocné plodiny - experimentální forma
  • Možnosti využití pohanky při výrobě potravinářských produktů - experimentální forma
  • Obsah rostlinných barviv v laskavci při rozdílné organizaci porostu – experimentální forma
  • Biologická účinky vybraných druhů rostlinných barviv – experimentální forma
  • Possibilities of using buckwheat in the production of food products – experimental form

Ing. Andrea Bohatá, Ph.D.

  • Studium vzájemné kompatibility entomopatogenních a mykoparazitických hub
  • Vliv teploty na vývoj a virulenci entomopatogenní houby Isaria fumosorosea
  • Využití nematofágní houby Arthrobotrys oligospora v biologické ochraně rostlin proti háďátkům
  • Study of interaction between entomopathogenic and mycoparasitic fungi

Ing. Milan Kobes, Ph.D.

  • Porovnání různých technologií výroby a konzervace objemné píce ve zvoleném podniku a návrhy na zlepšení
  • Vliv různých pratotechnických postupů na druhovou skladbu a diverzitu travního porostu. (dlouhodobý pokus na ŠP)
  • Vliv vybraných druhů jetelovin a bylin na příjem píce
  • Interakce zatížení pastviny, porostové skladby a fyzikálních vlastností půdy
  • Typologická klasifikace a kategorizace travních porostů ve zvoleném území
  • Možnosti regulace bolševníku velkolepého (Heracleum mantegazzianum) pastvou skotu. (pastviny v oblasti Kaplice)
  • Hodnocení systému pěstování jetelovin v zemědělských podnicích a návrhy na zlepšení
  • The influence of different grassland exploitation on botanical composition and species diversity. (long term experiment at ZF area; DW for Multifunctional Agriculture)

Vážení návštěvníci, právě jsme spustili nové internetové stránky naší univerzity včetně všech fakult, kateder a součástí univerzity. Než se u nás na novém webu rozkoukáte, můžete kliknout na zobrazení starých internetových stránek.

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.zf.jcu.cz

© 2021 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích