Celoživotní vzdělávání na Fakultě zemědělské a technologické je skvělou možností pro každého, kdo se chce neustále zdokonalovat a rozvíjet své dovednosti. Fakulta nabízí širokou škálu kurzů, které jsou přístupné nejen studentům, ale i veřejnosti.
Jednou z oblíbených aktivit na Fakultě zemědělské a technologické jsou kurzy vaření piva. Tyto kurzu jsou zaměřeny na odbornou přípravu piva a vychází z tradic a moderních technologií. Účastníci se dozví všechny důležité kroky výroby piva, od surovin až po samotné vaření a lahodný konečný produkt. Je to skvělá příležitost pro všechny, kdo mají zájem o pivovarnictví a chtějí se dozvědět více o procesu výroby.
Dalším populárním kurzem je jazykový kurz pro studenty. Fakulta zemědělské a technologické si uvědomuje důležitost jazykových dovedností v dnešní globalizované společnosti. Proto nabízí různé jazykové kurzy, které pomáhají studentům zlepšit svou komunikaci a porozumění v cizím jazyce. Tyto kurzy jsou vedeny zkušenými lektory a zaměřují se na praktickou stránku jazyka, aby studenti mohli své dovednosti uplatnit v reálných situacích.
Celoživotní vzdělávání na Fakultě zemědělské a technologické je otevřené všem, kteří mají zájem o zdokonalování svých dovedností. Kurzy jsou pravidelně nabízeny a každý si může vybrat ten, který ho nejvíce zaujme. Je to skvělá příležitost pro další vzdělávání a rozvoj na profesionální i osobní úrovni.
Plná profesní kvalifikace se skládá z dílčích profesních kvalifikací: Pracovník spilky a pivovarského sklepa (29-100-H), Pracovník stáčíren piva (29-099-H) a Pracovník varny pivovaru (29-059-H). Tento kurz je zakončen uvedenými zkouškami profesní kvalifikace, a pokud je účastník složí, bude mu vystaveno osvědčení o úplné profesní kvalifikaci, po jehož předložení lze žádat o živnostenský list (bez nutnosti dokládat roční praxi v pivovaru) v oboru: Pivovarník sladovník, který umožňuje vedení či vybudování minipivovaru.
Základní kurz, v rámci kterého si účastníci uvaří jednu várku většinou spodně kvašeného ležáku. Kurz trvá mezi 10 – 12 hodin. Tento kurz probíhá na profesionální varně o obsahu 200 L.
Vaření piva je realizováno pomocí běžně dostupných prostředků (hrnce, síta, vařiče) nicméně z profesionálních surovin a za použití klasické receptury, nevaří se ze sladinových či mladinových koncentrátů, ale ze šrotovaného sladu, chmelových peletek a vody, zájemci tedy projdou všemi technologickými kroky výroby jako při vaření na profesionálních technologiích nicméně aplikovaných na domácí podmínky. Uvařené pivo si účastníci odnášejí domů.
Rozšířený kurz trvá dva dny a jeho součástí je účast na výrobě aktuálně vařeného pivního druhu (první den) a dále sanitace varny – druhý den (teoretické podklady opět poslány předem).
Cílem kurzu je připravit studenty DSP na zkoušku z anglického jazyka se zaměřením na porozumění a interpretaci odborného textu, procvičení nezbytných gramatických jevů.
Kurz je určen pro učitele chemie na základních a středních školách.
Cílem kurzu je zlepšit, zdokonalit a osvěžit si některé postupy při výuce chemie na základních a středních školách jak teoreticky, tak prakticky v laboratoři.
Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Studentská 1668, 370 05
České Budějovice Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz
© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies