Mapa portálu Přístupnost Kontakt
Pokročilé vyhledávání...
  • Čeština
  • English
Osobní nástroje
Přihlášení
ÚvodO fakultěÚřední deskaZahraniční vztahyStudiumVěda a výzkumZaměstnanci
Katedry

Agroekosystémů


Aplikované ekologie


Aplikované chemie


Biologických disciplín


Genetiky a zemědělských biotechnologií


Krajinného managementu


Potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů


Rostlinné výroby


Zemědělské, dopravní a manipulační techniky


Zootechnických věd

ects label

 

Zemědělská fakulta v médiích

 

Poradenství na Zemědělské fakultě

 

Minipivovar Zemědělské fakulty

 

Muzeum pivovarnictví

 

3D prohlídka Zemědělské fakulty

 

Útulek pro opuštěná zvířata

 

Tenisové kurty Zemědělské fakulty

 

Chatový tábor Karlovy Dvory

Nacházíte se zde: Úvod › Novinky › Ze semináře o okopaninách
Info

Ze semináře o okopaninách

Ve čtvrtek 14. prosince se na posluchárně Z1 v budově ZR Zemědělské fakulty JU uskutečnil odborný seminář Den okopanin 2017. Letošní ročník (v pořadí již čtvrtý) byl zaměřen na význam odrůdy brambor. Přednášky byly proto zaměřeny na problematiku genetických zdrojů, šlechtění nových odrůd a význam odrůdy při pěstování a zpracování.

Kromě místních pedagogů doc. J. Diviše (přednáška o významu odrůdy pro pěstitelský systém brambor) a doc. J. Bárty (příspěvek o vlivu odrůdy na nutriční hodnotu bramborových slupek) vystoupili i odborníci z  výzkumného ústavu a ze šlechtitelských společností. RNDr. Jiří Ptáček, CSc. z Výzkumného ústavu bramborářského se ve své přednášce zaměřil na problematiku využití a uchovávání genetických zdrojů brambor pro šlechtění, šlechtitel českých odrůd brambor Ing. Viktor Kopačka ze společnosti VESA Velhartice hovořil o procesu šlechtění, Ing. František Štefánek představil šlechtitelskou společnost Sativa Keřkov a Ing. Josef Lachout hovořil o činnosti společnosti Medipo Agras.

Program semináře byl zpestřen soutěží bramborových salátů. Soutěže se zúčastnilo 10 vzorků, hodnotit mohli všichni účastníci semináře. Jako tři nejlepší byly vyhodnoceny saláty Dr. V. Bártové, Ing. I. Jelínkové a Ing. Z. Křížové. Pořadatelé děkují tvůrcům všech salátů za účast v soutěži.

Podle prezenční listiny se semináře zúčastnilo 35 účastníků z řad studentů, praktiků, odborníků a zaměstnanců JU.

« Předchozí: Další: V časopise Selská revue o seminářích s odborníky z praxe »  
Novinky
Úmrtí Ing. Františka Smrže 05.03.2021
POZOR! Úprava šablony pro závěrečné práce 25.02.2021
Úmrtí doc. Ing. Aloise Peterky, CSc. 19.02.2021
Informace k výuce v LS AR 2020/2021 18.02.2021
Opatření děkana – Harmonogram AR 2021/2022 05.02.2021
Další novinky...

 

Přehled studijních oborů

 

Celoživotní vzdělání

 


 

Rostlinná výroba

 

Studentské centrum oboru Agropodnikání

 

Požadavky na IT oddělení

 

FB_SquareYT_SquareInstagram_Square


                                       
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Adresa: Studentská 1668, 370 05, České Budějovice
© 2021 webmaster@zf.jcu.cz