Publikace v předním světovém vydavatelství
Doc. Ing. František Vácha, CSc. z Katedry kvality zemělských produktů je spoluautorem nové knihy, která v závěru loňského roku vyšla v předním světovém vydavatelství vědecké literatury NOVA publishers, Food Science and Technology, New York.
Publikace s názvem Handbook of Seafood – Quality and Safety Maintenance and Applications je tvořena souborem kapitol zaměřených na metody, aplikace a technologie využívané pro zajištění kvality a potravní bezpečnosti různých druhů ryb od odlovu až po jejich maloobchodní uplatnění. V knize je pojednán soubor rozvíjejících se technologických aplikací, spolu s chemickými, smyslovými a mikrobiologickými změnami promítajícími se do kvality/bezpečnosti potravin z rybích produktů.
Kniha je strukturovaným a relativně komplexním pojednáním pro potravinářské inženýry, konstruktéry, technology, výrobce zařízení a vysokoškoláky i postgraduální studenty, kteří se této problematice věnují.