Mapa portálu Přístupnost Kontakt
Pokročilé vyhledávání...
  • Čeština
  • English
Osobní nástroje
Přihlášení
ÚvodO fakultěÚřední deskaZahraniční vztahyStudiumVěda a výzkumZaměstnanci
Katedry

Agroekosystémů


Aplikované ekologie


Aplikované chemie


Biologických disciplín


Genetiky a zemědělských biotechnologií


Krajinného managementu


Potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů


Rostlinné výroby


Zemědělské, dopravní a manipulační techniky


Zootechnických věd

ects label

 

Zemědělská fakulta v médiích

 

Poradenství na Zemědělské fakultě

 

Minipivovar Zemědělské fakulty

 

Muzeum pivovarnictví

 

3D prohlídka Zemědělské fakulty

 

Útulek pro opuštěná zvířata

 

Tenisové kurty Zemědělské fakulty

 

Chatový tábor Karlovy Dvory

Nacházíte se zde: Úvod › Novinky › Nový magisterský studijní obor
Info

Nový magisterský studijní obor

Od nového akademického roku 2016/2017 otevírá Zemědělská fakulta JU nový magisterský obor Kvalita zemědělských produktů.

Navazující magisterský stupeň studijního oboru Kvalita zemědělských produktů v programu Zemědělství detailněji prohlubuje tématiku jakosti i technologie zpracování rostlinných a živočišných produktů, rozvíjí potravinářskou mikrobiologii, nezávadnost potravin, humánní dietetiku a inovační postupy ve zpracovatelském průmyslu.

Magisterský stupeň je dvouletý, koncepčně navazuje na bakalářské studijní obory (např. Zemědělství, Zootechnika, Agroekologie a další) vyučované na Zemědělské fakultě JU.  Je koncipován jako otevřený, a proto je pro další zájemce připraven vstupní instruktážní blok, kde budou souhrnnou formou probrány základní zpracovatelské technologie. Zapsat se tedy mohou i absolventi obdobných oborů z jiných vysokých škol.

V rámci povinně volitelných předmětů má student možnost volby ze dvou specializací zaměřených na rostlinnou a živočišnou produkci a volbou volitelného zaměření při SZZ se lze profilovat do oblasti rostlinné nebo živočišné komoditní skladby.

Absolvent získá potřebné teoretické a praktické znalosti v oboru zpracování zemědělských produktů rostlinného a živočišného původu, bude schopen v rámci zpracování zemědělských komodit zavádět a kontrolovat fungování systémů řízení jakosti, včetně systému HACCP.

Garantem oboru je doc. Ing. František Vácha, CSc. z Katedry kvality zemědělských produktů.

« Předchozí: ZF navštívila delegace z partnerské univerzity v Rumunském Iasi Další: Naše studentka reprezentovala fakultu na konferencích v Bulharsku a Skotsku »  
Novinky
POZOR! Úprava šablony pro závěrečné práce 25.02.2021
Úmrtí doc. Ing. Aloise Peterky, CSc. 19.02.2021
Informace k výuce v LS AR 2020/2021 18.02.2021
Opatření děkana – Harmonogram AR 2021/2022 05.02.2021
Opatření děkana – Odevzdávání a formální úprava závěrečných prací 05.02.2021
Další novinky...

 

Přehled studijních oborů

 

Celoživotní vzdělání

 


 

Rostlinná výroba

 

Studentské centrum oboru Agropodnikání

 

Požadavky na IT oddělení

 

FB_SquareYT_SquareInstagram_Square


                                       
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Adresa: Studentská 1668, 370 05, České Budějovice
© 2021 webmaster@zf.jcu.cz