Mapa portálu Přístupnost Kontakt
Pokročilé vyhledávání...
  • Čeština
  • English
Osobní nástroje
Přihlášení
ÚvodO fakultěÚřední deskaZahraniční vztahyStudiumVěda a výzkumZaměstnanci
Katedry

Agroekosystémů


Aplikované ekologie


Aplikované chemie


Biologických disciplín


Genetiky a zemědělských biotechnologií


Krajinného managementu


Potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů


Rostlinné výroby


Zemědělské, dopravní a manipulační techniky


Zootechnických věd

ects label

 

Zemědělská fakulta v médiích

 

Poradenství na Zemědělské fakultě

 

Minipivovar Zemědělské fakulty

 

Muzeum pivovarnictví

 

3D prohlídka Zemědělské fakulty

 

Útulek pro opuštěná zvířata

 

Tenisové kurty Zemědělské fakulty

 

Chatový tábor Karlovy Dvory

Nacházíte se zde: Úvod › Novinky › Nabídka nového předmětu - „Sýrařství“
Info

Nabídka nového předmětu - „Sýrařství“


Katedra kvality zemědělských produktů nabízí studentům navazujících programů možnost volby nově akreditovaného předmětu „Sýrařství“ (KKZP/SYR).

Tento předmět poskytne ucelené informace o dané problematice, od kvality výchozí suroviny (mléka a ostatních složek) až po samotný technologický postup výroby jednotlivých druhů sýrů. Pozornost bude věnována rovněž rozdělení sýrů a legislativním požadavkům týkajících se mléka a sýrů. V rámci praktických cvičení si studenti osvojí vybrané technologické operace využívané při výrobě sýrů, výrobu vybraných druhů sýrů a jejich hodnocení, včetně senzorického. Součástí předmětu budou i vybrané semináře odborníků v daném oboru a exkurze. Předmět je nabízen v letním semestru s rozsahem 2/2 s 5 kredity a pro zájemce má statut C.

Předmět Sýrařství je dalším významným mezníkem při zavádění nových předmětů věnujících se technologii výroby potravin, jako byl např. v loňském akademickém roce zavedený předmět Zpracování potravinových surovin (KKZP/ZPS). Předmět je také součástí nově akreditovaného oboru pro navazující studium „Kvalita zemědělských produktů“ v rámci studijního programu Zemědělské inženýrství, který bude nabízen od akademického roku 2017/2018.

« Předchozí: Další: Nabídka nového předmětu - Sýrařství »  
Novinky
Úmrtí Ing. Františka Smrže 05.03.2021
POZOR! Úprava šablony pro závěrečné práce 25.02.2021
Úmrtí doc. Ing. Aloise Peterky, CSc. 19.02.2021
Informace k výuce v LS AR 2020/2021 18.02.2021
Opatření děkana – Harmonogram AR 2021/2022 05.02.2021
Další novinky...

 

Přehled studijních oborů

 

Celoživotní vzdělání

 


 

Rostlinná výroba

 

Studentské centrum oboru Agropodnikání

 

Požadavky na IT oddělení

 

FB_SquareYT_SquareInstagram_Square


                                       
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Adresa: Studentská 1668, 370 05, České Budějovice
© 2021 webmaster@zf.jcu.cz