Mapa portálu Přístupnost Kontakt
Pokročilé vyhledávání...
  • Čeština
  • English
Osobní nástroje
Přihlášení
ÚvodO fakultěÚřední deskaZahraniční vztahyStudiumVěda a výzkumZaměstnanci
Katedry

Agroekosystémů


Aplikované ekologie


Aplikované chemie


Biologických disciplín


Genetiky a zemědělských biotechnologií


Krajinného managementu


Potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů


Rostlinné výroby


Zemědělské, dopravní a manipulační techniky


Zootechnických věd

ects label

 

Zemědělská fakulta v médiích

 

Poradenství na Zemědělské fakultě

 

Minipivovar Zemědělské fakulty

 

Muzeum pivovarnictví

 

3D prohlídka Zemědělské fakulty

 

Útulek pro opuštěná zvířata

 

Tenisové kurty Zemědělské fakulty

 

Chatový tábor Karlovy Dvory

Nacházíte se zde: Úvod › Novinky › Dvě vědecké publikace zaměřené na bezpečnost potravin
Info

Dvě vědecké publikace zaměřené na bezpečnost potravin

Členové Katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů letos publikovali v impaktovém časopise British Food Journal dvě publikace týkající se aktuálních témat (bezpečnost potravin a ochrana spotřebitele).

Článek „Food fraud detection by Czech Agricultural and Food Inspection Authority in retail market“ vznikl ve spolupráci se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a je zaměřen na problematiku falšování potravin a klamání spotřebitele. Druhý článek „Occurrence of chemical contaminants in animal products during 1999-2016 in the Czech Republic“ je výsledkem spolupráce Zemědělské fakulty JU v Českých Budějovicích, Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. a Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre. Článek se věnuje problematice výskytu cizorodých látek v potravinách živočišného původu.

Na obou publikacích se významně podíleli také doktorandi a studentka magisterského studia a je třeba zmínit i příslušné projekty ZF JU, v rámci kterých byly publikace vytvořeny (GAJU 002/2016/Z, NAZV KUS QJ1510336).

 

Koubová, J., Samková, E., Hasoňová, L.: Food fraud detection by Czech Agricultural and Food Inspection Authority in retail market. British Food Journal, 2018, 120(4): 930-938.  https://doi.org/10.1108/BFJ-07-2017-0367.

Tunegová, M., Samková, E., Hasoňová, L., Klimešová, M., Marková, A., Kala, R., Toman, R.: Occurrence of chemical contaminants in animal products during 1999 – 2016 in the Czech Republic. British Food Journal, 2018, 120(9): 2142-2154. https://doi.org/10.1108/BFJ-12-2017-0672.

 

« Předchozí: Letní škola na KSPR Další: Ze stáže v Chorvatsku »  
Novinky
Úmrtí Ing. Františka Smrže 05.03.2021
POZOR! Úprava šablony pro závěrečné práce 25.02.2021
Úmrtí doc. Ing. Aloise Peterky, CSc. 19.02.2021
Informace k výuce v LS AR 2020/2021 18.02.2021
Opatření děkana – Harmonogram AR 2021/2022 05.02.2021
Další novinky...

 

Přehled studijních oborů

 

Celoživotní vzdělání

 


 

Rostlinná výroba

 

Studentské centrum oboru Agropodnikání

 

Požadavky na IT oddělení

 

FB_SquareYT_SquareInstagram_Square


                                       
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Adresa: Studentská 1668, 370 05, České Budějovice
© 2021 webmaster@zf.jcu.cz