Katedra potravinářských biotechnologií
a kvality zemědělských produktů

Užitné vzory, funkční vzorky

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Černý česnek s antioxidační aktivitou (Black garlic with antioxidant aktivity). Původci: Vácha, F., Bedrníček, J., Smetana, P., Samková, E., Kadlec, J., Jirotková, D., Tůma, K., Česká republika. Užitný vzor CZ 34375 U1. 15. 09. 2020.

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Směs pro přípravu bezlepkové cukrářské pálené hmoty. Původci: Jirotková, D., Bedrníček, J. Česká republika. Užitný vzor CZ 32 901 U1. 28. 5. 2019 

Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Pomazánka na bázi máselného tuku. Původci: Hanuš O., Samková E., Drbohlav J., Pecová L., Smetana P., Roubal P. Česká republika. Užitný vzor CZ 32 421 U1. 10.12. 2018.

Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. a Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Pomazánka na bázi máselného tuku. Původci: Hanuš O., Samková E., Drbohlav J., Pecová L., Smetana P., Straková, K., Roubal P. 2018. Česká republika. Dokumentace funkčníhovzorku NAZV MZe PID: QJ1510336

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Bezlepkové fermentované pečivo obohacené flavonoidy. Původci: Jirotková, D., Bedrníček, J., Smetana, P., Kadlec, J. Česká republika. Užitný vzor CZ 31 813  U1. 26. 5. 2018

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r. o., MAUZ – výroba, s.r.o. a Jaroslav Auský. Antioxidační složka pro obohacení zejména pekařských nebo masných nebo mléčných výrobků a pekařský, masný a mléčný výrobek obohacený touto složkou. Původci: Auský, J., Smetana, P., Kadlec, J., Bártová, V., Samková, E., Bárta, J., Pešek, M., Mráz, J., Jirotková, D., Bedrníček, J., Laknerová, I., Nodes, R., Karda, K. Česká republika. Užitný vzor CZ 32058 U1. 11. 9. 2018.

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. a MAUZ – výroba, s.r.o. Masný výrobek s obsahem biologicky aktivní složky. Původci: Bedrníček, J., Smetana, P., Kadlec, J., Mráz, J., Samková, E., Vácha, F., Jirotková, D., Laknerová, I., Karda, K. Česká republika. Užitný vzor CZ 32 395 U1. 26. 11. 2018.

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Fortifikovaný výrobek se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – č. 1. Původci: Bedrníček, J., Smetana, P., Mráz, J., Kadlec, J., Samková, E., Vácha, F., Jirotková, D., Laknerová, I., Karda, K. 2018. Česká republika. Dokumentace funkčního vzorku NAZV MZe PID: QJ1610324

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Fortifikovaný výrobek se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – č. 2. Původci: Smetana, P., Kadlec, J., Bártová, V., Samková, E., Bárta, J., Pešek, M., Mráz, J., Linhartová, Z., Bedrníček, J., Laknerová, I. Auský, J., Nodes, R., Karda, K. 2018. Česká republika. Dokumentace funkčního vzorku NAZV MZe PID: QJ1610324

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Fortifikovaný výrobek se zvýšeným obsahem zdravotně prospěšných látek – č. 3. Původci: Auský, J., Smetana, P., Kadlec, J., Bártová, V., Samková, E., Bárta, J., Pešek, M., Mráz, J., Jirotková, D., Bedrníček, J., Laknerová, I. Nodes, R., Karda.  K. 2018. Česká republika. Dokumentace funkčního vzorku NAZV MZe PID: QJ1610324

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Pekařství NODES, spol. s r. o., MAUZ – výroba, s.r.o., Jaroslav Auský. Suchá směs pro fortifikaci jemného pečiva, cukrárenských a pekárenských výrobků. Původci: Auský, J., Smetana, P., Kadlec, J., Bártová, V., Bárta, J., Pešek, M., Mráz, J., Laknerová, I., Winterová, R., Nodes, R., Karda, K. Česká republika. Užitný vzor CZ 30 531 U1. 27. 1. 2017

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r. o., MAUZ – výroba, s.r.o. a Jaroslav Auský. Suchá směs s obsahem antioxidantů pro obohacení zejména pekařských nebo masných výrobků a pekařský a masný výrobek obohacený touto směsí. Původci: Smetana, P., Kadlec, J., Bártová, V., Samková, E., Bárta, J., Pešek, M., Mráz, J., Linhartová, Z., Bedrníček, J., Laknerová, I. Auský, J., Nodes, R., Karda. K. Česká republika. Užitný vzor CZ 31210 U1. 19. 7. 2017 

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zařízení pro měření bioimpedance v biologických vzorcích. Původci: Krejčí, I., Konečný, R., Smetana, P. Česká republika. Užitný vzor CZ 28 395 U1. 29. 4. 2015

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Ovocná pomazánka, marmeláda nebo džem. Původci: Smetana, P., Pešta, A. Česká republika. Užitný vzor CZ 26 543 U1. 12. 11. 2013

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies