Mapa portálu Přístupnost Kontakt
Pokročilé vyhledávání...
  • Čeština
  • English
Osobní nástroje
Přihlášení
ÚvodO fakultěÚřední deskaZahraniční vztahyStudiumVěda a výzkumZaměstnanci
Katedry

Agroekosystémů


Aplikované ekologie


Aplikované chemie


Biologických disciplín


Genetiky a zemědělských biotechnologií


Krajinného managementu


Potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů


Rostlinné výroby


Zemědělské, dopravní a manipulační techniky


Zootechnických věd

ects label

 

Zemědělská fakulta v médiích

 

Poradenství na Zemědělské fakultě

 

Minipivovar Zemědělské fakulty

 

Muzeum pivovarnictví

 

3D prohlídka Zemědělské fakulty

 

Útulek pro opuštěná zvířata

 

Tenisové kurty Zemědělské fakulty

 

Chatový tábor Karlovy Dvory

Nacházíte se zde: Úvod › Novinky › Pozvánka - 27.9. - Noc vědců na ZF
Info

Pozvánka - 27.9. - Noc vědců na ZF

ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA zve všechny zájemce z řad veřejnosti na následující prezentace:


Minoritní plodiny a jejich význam pro zdravou výživu

Přednášející: doc. Ing. Jana Pexová Kalinová, Ph.D., doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.

Místo konání: budova ZR – učebna Z11, 1. patro, ul. Na Sádkách 1780

Čas konání: 1. přednáška 17:00 – 18:30

2. přednáška 19:00 – 20:30

Pásmo krátkých přednášek věnovaných vybraným zástupcům minoritních plodin a jejich významu pro zdravou výživu – ukázky plodin a výrobků z nich vyrobených – degustace výrobků a připravených pokrmů.

 

Kvalita potravin a jak ji poznáte?

Přednášející: Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Ing. Jan Bedrníček

Místo konání: Pavilon E – učebny L5 a L4, přízemí, ul. Studentská 1668

Čas konání: 1. přednáška 17:00 – 18:30

2. přednáška 19:00 – 20:30

3. přednáška 21:00 – 22:30

Přednáška o kvalitě potravin (sýry, šunky, kečupy, chléb) a jak se dá poznat z informací na obalu; praktická ukázka výroby (např. kečup); degustace výrobků (sekaný masný výrobek, chléb, kečup, mléčný výrobek) vyrobených podle výsledků projektu NAZV QJ1610324 – Studium tradičních a nových zemědělských plodin jako zdrojů antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek a jejich využití při výrobě potravin.

 

Historie pivovarnictví a současné technologie vaření piva

Přednášející: Ing. Monika Březinová, Ph.D., Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Libor Smutek

Místo konání: budova muzea a pivovaru Čtyrák, Na Zlaté stoce 3

Čas konání:     1. prohlídka 17:00 – 18:30

2. prohlídka 19:00 – 20:30

3. prohlídka 21:00 – 22:30

Prohlídka muzea pivovarnictví, kde je možnost vstoupit do středověké krčmy a projít si proces vaření piva pomocí 3D brýlí. Návštěva minipivovaru Zemědělské fakulty, ukázka procesu vaření piva.

 

Možnosti molekulární biologie a biotechnologie nejen v zemědělství

Přednášející: prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D. (přednáška), Ing. Irena Hoštičková, Ph.D. (praktická část – izolace DNA), Ing. Eva Jozová, Ph.D. (praktická část – klíšťata) a Ing. Jana Konopická (praktická část - houby)

Místo konání: budova ZR, učebna Z1, praktická část v laboratoři, přízemí, ul. Na Sádkách 1780

Čas konání: 1. přednáška 17:00 – 18:30

2. přednáška 19:00 – 20:30

3. přednáška 21:00 – 22:30

Zájemci se seznámí s postupem izolace DNA z různých materiálů a dozví se, k jakým analýzám lze DNA využít. Dále si mohou vyzkoušet naočkovat suspenzi spor významných rostlinolékařských mikroorganismů na petriho misky s živnou půdou podle vlastní předlohy či připravených návrhů a tím vytvořit své vlastní umělecké dílo. Svůj naočkovaný vzorek si mohou účastníci odnést a pozorovat tak jeho vývoj. V případě zájmu lze donést klíště, které bude otestováno na přítomnost boreliózy. Výsledek bude zájemcům sdělen během několika dnů.

 

« Předchozí: Další kniha autora ze ZF ve vydavatelství Elsevier Další: Úspěšný článek v časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry »  
Novinky
Den otevřených dveří - online 31.12.2020
Sdělení děkana – Vypisování a zadávání BP a DP 31.12.2020
Ocenění publikace KKM na VŠE 31.12.2020
Vyhlášení přijímacího řízení do studia se zahájením v AR 2021/2022 18.12.2020
Ukončení evidence studijních výsledků ve výkazech o studiu 24.11.2020
Další novinky...

 

Přehled studijních oborů

 

Celoživotní vzdělání

 


 

Rostlinná výroba

 

Studentské centrum oboru Agropodnikání

 

Požadavky na IT oddělení

 

FB_SquareYT_SquareInstagram_Square


                                       
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Adresa: Studentská 1668, 370 05, České Budějovice
© 2021 webmaster@zf.jcu.cz